19 de juliol

19 jul.

Avui tornem a sortir al carrer perquè som molts els que no estem d’acord amb les retallades del govern ni de la Generalitat, hi ha altres opcions, no cal que tot afecti a les polítiques socials…hi ha altres mesures possible i altres canvis o camins que podrien ajudar-nos a millorar la situació en la que vivim. Ara que, em sembla que fins que no sortim del capitalisme..no ho podrem arreglar del tot…

Post de l’assemblea dels Drets Socials de l’Eixample:

19 juliol: Sortim al Carrer! Rescatant els bancs esclavitzen persones, diguem prou!

Avui, 19 de juliol, sortim al carrer per demostrar el nostre malestar i el rebuig total a les mesures adoptades tant pel Govern de la Generalitat com pel Govern de l’Estat espanyol.

Diguem prou als atacs al poble en forma de repressió, pujada d’impostos, retallades de drets, re-pagament sanitari, etc.,  mentre ells rescaten els bancs que han estat els causant d’aquesta crisi.

La Convocatòria queda de la següent manera:

18.30h Concentració amb altres Assemblees de Barris a la Plaça de la Vila de Gràcia (Rius i Taulet). Baixarem en columna fins a Plaça Catalunya.

19h arribarem a Plaça Catalunya i ens concentrarem al costat al monument a Francesc Macià (cantonada Rambles). Hi farem una petita assemblea on decidirem el que farem.

Demostrem-los que no poden fer amb nosaltres el que vulguin! Defensem-nos dels seus constants atacs!

Sortim al carrer! Diguem prou!

Manifest de l’Associació de Professionals de gestió Cultural de Catalunya:

L’ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS DE LA GESTIÓ CULTURAL DE CATALUNYA REBUTJA ROTUNDAMENT LA DECISIÓ DEL GOVERN ESPANYOL D’AUGMENTAR L’IVA EN EL SECTOR CULTURAL. REIVINDICA QUE LA CULTURA ÉS UN DRET I NO UN LUXE i FA UNA CRIDA A TOTS ELS PROFESSIONALS AFECTATS PER LA MESURA i A LA CIUTADANIA PERQUÈ SE SUMIN A LA PROTESTA.

L’IVA I EL DRET UNIVERSAL QUE ÉS LA CULTURA

La setmana passada la Federación Estatal de Asociaciones de Gestores Culturales (FEAGC), a proposta de l’APGCC, va enviar un escrit al Ministerio de Cultura, al Ministeri d’Hisenda i als mitjans de comunicació valorant els efectes devastadors que tindria un increment de l’IVA sobre la cultura:

1. Suposaria la reducció de l’oferta i del consum cultural

2. Es limitaria la diversitat cultural

3. Es destruirien llocs de treball de les arts i la cultura

4. S’incrementarien les desigualtats socials

El manifest culminava amb la proposta de l’establiment d’un IVA reduït per la cultura esperant que l’acció dialogant evités que es premés el gallet d’un tret de gràcia que mataria un sector ja en plena agonia.

Ara ja és oficial que, efectivament, anar al  cine, al teatre o als museus o assistir a un concert serà més car a partir de l’1 de setembre per la pujada de l’IVA. L’increment és molt significatiu i contundent:

Entrades a espectacles i cinema: l’Iva del 8 % passa al 21 % Entrades a concerts: l’IVA passa del 8% al 21%. Compra d’obres d’art: del 8 % passa al 21 %. Serveis realitzats pels artistes: del 8 % passa al 21 %.

Ara que el govern ja ha aprovat aquesta mesura nociva sobre el bé comú que és la cultura, tindrem forces per alçar la veu quan veiem que només el sector del llibre s’ha salvat de la crema? Hem d’emprendre mesures o accions que posin en evidència l’error, mostrar clarament que ni nosaltres ni el nostre públic ho podem admetre.

Hem d’iniciar la defensa d’una causa que té molt de justícia social i demostrar que la ciutadania vol tenir accés a la cultura, ja que la cultura és un dret i no un luxe.

Amb aquest comunicat, l’APGCC se suma a les protestes expressades durant aquests darrers dies per diferents associacions i col·lectius del sector de la cultura i fa una crida a tots els professionals afectats per aquesta mesura i a la ciutadania perquè se sumin a les protestes.

Junta Directiva de l’APGCC, 16 de juliol del 2012

Podeu descarregar el comunicat aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: